Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Χοχλιοί με στάρι

Χοχλιοί με στάρι

Υλικά
Σαλιγκάρια
Αλάτι
3-4 ντομάτες
1-2 κρεμμύδια
2 ποτήρια αλεσμένο στάρι
8-10 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
1)βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 5΄ λεπτά με τα σαλιγκάρια
2)τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά δο φορές και τα στεγνώνουμε ώστε να μην έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ νερό
3)βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τα σαλιγκάρια με μπόλικο αλάτι (επειδή δεν πιάνουν εύκολα αλάτι βάζουμε πολύ) και τα ανακατεύουμε αρκετά ώστε να μην κολλάνε
4)προσθέτουμε ένα πιάτο λιωμένες ντομάτες και τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τα σαλιγκάρια και τα ψήνουμε για 10΄ λεπτά
5)με μια τρυπητή κουτάλα τραβάμε τα σαλιγκάρια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη (ο πολύς πολτός μένει μέσα στην κατσαρόλα)
6)βάζουμε τα δυο ποτήρια αλεσμένο στάρι και τα 8-10 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα για να βράσουν
7) μόλις βράσουν καλά προσθέτουμε και τα σαλιγκάρια (πριν τα ρίξουμε δοκιμάζουμε για το αλάτι άμα είναι εντάξει), για να ρίξουμε τα σαλιγκάρια πρέπει το μείγμα μέσα στην κατσαρό να έχει χρίσει να πήζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου